Page 1 of 1

IP varification question

PostPosted: Fri Jul 28, 2006 10:54 am
by rich
I set up subscribe mail on my home computer for a friend to use on her website,
When she tries to enter the admin page from her home computer or laptop at work, it gives her this message.....

Sorry, but your IP (xx.xx.xxx.xx) doesn't match the one that is currently on record. If you simply reconnected to the Internet, or changed your IP in any other way, while you were logged in, you must log in again to reset the IP address on record.
Is it possible to enter from different IP's? how do I fix that.

Thanks,
rich

PostPosted: Sat Jul 29, 2006 12:39 am
by Admin-BS
Have you had any problems related to this when you've tested it locally? It seems like 95% of the time the problem with the IP logging is simply related to permissions. The script tries to create and write to a file called tmp_ip where it stores the IP used to log in. So it needs read/write permissions set correctly on this file and the parent directory.

RE: IP varification question

PostPosted: Sat Jul 29, 2006 9:17 am
by rich
Thanks for the reply ADMIN, I appreciate it.

I uploaded the subscribe script to my friends FTP site and set it up, I set up the first run and started it from my home computer.
The subscribe script wrote the temp_IP and set the permission to 700
(exactly what the script calls for)
Now that the script (admin page) is being accessed from my friends home computer and sometimes from her work laptop, should I change the permission of temp_IP to 777 or do I just add her IP addresses to temp_IP?
what do I do to allow her to access the admin page from different locations(IP addresses)?
Thanks,
rich

PostPosted: Sat Jul 29, 2006 10:52 am
by Admin-BS
You should not need to do anything as far as adding the address goes. This should be done automatically when you log in. You could try changing the permissons to see if that fixes it.

IP varification???

PostPosted: Mon Jul 31, 2006 11:07 am
by Guest
This is a problem I can't seem to solve.
My friend emailed me and said,
I put in my password,
It allows me into the admin page, when I choose list, send message, Ban,etc or ANY of the buttons a message comes up saying I have the wrong ip address, the same thing from my laptop.
If the password and IP allows access into the admin page, then why when any of the buttons are clicked, would a message come up saying...
I have the wrong ip address
Thanks,
rich

PostPosted: Mon Jul 31, 2006 5:02 pm
by Admin-BS
It allows access the admin page because the IP is not checked at that point. The script just writes the reported public IP address to the tmp_ip file. Checking the IP upon logging in immediately is redundant, so it is not done.

First off, check that tmp_ip is being written correctly. Without the correct address being put in there upon login, you will always have this problem. The only other possible problem is if the IP address is being reported differently, perhaps due to certain network configurations. Usage between two different computers on a home network shouldn't matter, because those are most likely reporting the same external IP address. You could try going to a site such as http://network-tools.com and refreshing it multiple times to see if the IP stays the same.

Again, check that the file is being written correctly. If not, it is possible that there is some kind of network issue at work here.

PostPosted: Wed Aug 02, 2006 5:18 pm
by rich
I found the problem , I'm posting it for others who may find they have a similar problem.
The problem is, my friend who has a cable connection was going through AOL, they must change their IP address often, when she used internet explorer she had no problem.
Thanks Admin, for the help.
rich

PostPosted: Wed Aug 02, 2006 5:55 pm
by Admin-BS
That's good to hear, and that does make sense.